L'Àrea de Recursos Geològics de l'ICGC ha estat convidada a participar en una de les jornades tècniques de transferència tecnològic organitzades per l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentà ries (Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació), dins de la tercera edició de "Temps d'avellana", celebrada el 27 d'octubre. Aquesta activitat vol donar a conèixer aquest fruit sec saludable i caracterÃstic de la zona del Camp de Tarragona i afavorir el seu consum.
La participació de l'ICGC en aquesta jornada, emmarcada en l'objectiu general de millora i difusió del coneixement edafològic de Catalunya, ha consistit en una presentació de la metodologia emprada en l'elaboració de la cartografia de sòls a escala 1:25 000 i del seu ús potencial per millorar les prà ctiques de conreu de l'avellaner.
En la jornada d'aquest any s'ha presentat el projecte Elaboració d'un plà nol de varietats i sòls de conreu de l'avellaner a Catalunya. L'objectiu general d'aquest projecte és establir un mapa del conreu de l'avellaner al nostre paÃs, identificant les diferents varietats i la seva distribució basada en les caracterÃstiques climà tiques, els tipus de sòls i els recursos hÃdrics disponibles.
Els resultats d'aquest projecte han de permetre recomanar als productors d'avellana les zones més aptes per conrear aquesta espècie i també les varietats més adaptades i apropiades a les caracterÃstiques climà tiques i edafològiques del territori.